Få råd og inspiration til din indsamling.
Det er supernemt at starte sin egen indsamling til fordel for Danske Hospitalsklovne. Men hvordan får du andre til at støtte din indsamling? Og kan alle støtte? Vi har samlet en række råd og tips til, hvordan du bedst kommer i gang, så du får succes med din indsamling.
Har du ikke oprettet en indsamling endnu?
10 tips til at komme godt i gang med din indsamling
- Gør din indsamling mere personlig med et billede. Du kan vælge et fra vores fotoalbum eller indsætte dit eget billede. Hvis du fx har et billede af dig og en hospitalsklovn, er det oplagt at bruge det på din indsamlingsside.
- Skriv en personlig tekst, der fortæller, hvorfor det er vigtigt for dig at samle ind til lige netop Danske Hospitalsklovne, og hvad hospitalsklovnenes arbejde for indlagte børn betyder for dig.
- Sæt et realistisk mål for, hvor meget du gerne vil samle ind. Det er med til at motivere dig og dine støtter, og du kan selvfølgelig altid ændre det undervejs.
- Sæt en deadline. Er indsamlingen i anledningen af fx en fødselsdag, så kan du starte indsamlingen et par uger før, og sætte afslutningsdatoen til at være på selve fødselsdagen eller et par dage efter. Så længe indsamlingen er aktiv, kan du altid ændre afslutningsdatoen.
- Giv altid et bidrag til indsamlingen selv. Det viser dem, du håber at få et bidrag fra, at det er en mærkesag for dig. Det virker også mere overbevisende, hvis du selv starter med et bidrag.
- Brug dit netværk. Spred budskabet på dine sociale medier, så flere bliver opmærksomme på indsamlingen. Lav eventuelt opdateringer i forhold til, hvor langt du er nået, og hvor meget du håber at samle ind. Bed gerne dit netværk om at støtte og/eller dele din indsamling – hvis de ikke selv kan støtte, så kan det være, at en anden i deres netværk kan.
- Husk at takke dem, som støtter din indsamling. Det kan du fx gøre direkte på din indsamlingsside.
- Lav en indsamlingsevent. Du kan fx invitere til kaffe og kage, danseopvisning eller brætspilsaften mod donationer til din indsamling. Så får I også nogle hyggelige minder ud af det, mens I støtter op om et godt formål.
- Gør noget ud af det, når du når dit mål. Du kan arrangere en fejringsfest eller gøre noget specielt eller sjovt, når målet er nået. Det kan være med til at motivere dit netværk til at støtte din indsamling, og give dem noget at se frem til. Sørg i hvert fald for at fortæl alle dem, der har bidraget, at I sammen har nået det mål, du har sat.
- Udlod en præmie og træk lod blandt dem, der har givet et bidrag. Du kan f.eks. bage en lækker kage eller lave en middag til en af dem, der har bidraget til din indsamling. Præmier er altid et hit.
Held og lykke med din indsamling!
Ofte stillede spørgsmål om indsamlinger
Hvordan opretter jeg en online indsamling?
Det kan du gøre her.
Hvem kan støtte min indsamling?
Din indsamling er offentlig tilgængelig på vores hjemmeside, og kan derfor tilgås via dit link. Du kan dele din indsamling med venner og bekendte i dit netværk, fx ved at dele linket på de sociale medier eller igennem email. Så kan I sammen gøre en forskel for indlagte børn.
Hvem kan oprette en indsamling?
Du kan være privatperson, virksomhed, loge, forening, sportsklub eller noget helt sjette. Alle er velkomne til at oprette en indsamling til fordel for hospitalsklovnenes arbejde.
Går pengene direkte til jer?
Ja. Når der bliver bidraget til din indsamling, så går pengene direkte til os, så du behøver ikke bekymre dig om at skulle overføre noget.
Hvad sker der med min indsamling, når den er slut?
Når din indsamling er slut, behøver du ikke foretage dig mere, ud over at takke dine støtter. Indsamlingen er åben i to uger efter afslutningsdatoen, hvorefter den bliver fjernet.
Hvad gør I ved mine data?
Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer data i vores persondatapolitik.